Tisztán Soul?

Gospel Café
Minden csütörtökön 18.00

>>> élő rádióadás <<<

  .home.
.radio.
.játék.
.contact.
.blog.
.archiv.
.élő.

Elérhetőségeink:

gospel@postafiok.hu

Közvetlen telefonszámunk:

06 209 432 405

 

Társoldalak:

gospel.hu

Az oldal folyamatos fejlesztésén tevékenykedünk, kérünk látogasd rendszeresen, az újabb információkért!

.élőközvetítés.programok.

 

Élő közvetítés

Reménység fesztivál

2012. 06. 1-3.

 

Ez az a nap! A gospelzene ünnepe!

Ron Kenoly és Planetshakers

2010. június 19.-én 16- 22.00 óráig
Budapest, Margitszigeti Atlétikai Centrum látványstúdiójából

16.00 - 16.10 Első bejelentkezés

17.00 - 17.20 Második bejelentkezés

18.00 - 22.00 Élő adás este 10 óráig

A Gospel Café és a Civil Rádió egy látványstúdióval kivonult a fesztivál területére és élőben közvetíti a programot.

Az Ez az a nap idei jubileumi eseményét egy összefogás keretében élőben közvetíti a Civil Rádió, a Golgota Rádió, és a Mária Rádió.

Június 19-én 18:00 órától tehát az egész országot lefedő rádiós adás kezdődik, és a következő helyeken lehet hallani élőben.

Gospel Café www.gospelcafe.hu
Civil Rádió FM 98 MHz, www.civilradio.hu
Mária Rádió FM 94,2 MHz, országosan más és más, www.mariaradio.hu
Golgota Rádió www.golgotaradio.hu

.............................

Jubileumi Gospel ünnep Magyarországon.

Rádióink is élő közvetítéssel ünnepel.

A június 19-i esti műsorunkban koncertrészleteket, interjúkat, érdekességeket és szórakoztató beszélgetéseket, egyszóval Örömünnepet közvetítünk.

Fellép többek között Gyárfás István jazzgitáros, Karácsony János (LGT), Sasvári Sándor, Bolyki Balázs, az ausztrál Planetshekers (AUS) és az est sztárja, egy legenda, idén 66 éves Ron Kenoly (USA) eddigi legnagyobb hatású gospel zeneszerző és énekes teljes családjával.

A margitszigeti Ez az a nap fesztivál média támogatói a Civil, az Eleven, a Golgota és a Mária Rádió közös műsorban számolnak be az eseményről.

Jöjjön, jöjjetek ki, találkozzunk a kihelyezett Gospel Café stúdiónkban.

Június 19 Margitsziget! Számítunk rátok kint és itt a készülékek mellett is!

Szignál

Jubileumi Gospel Ünnep 2010. Élő közvetítés a margitszigeti Ez az a nap Fesztiválról az éterben és az interneten is.

………………….

Ez az a nap!


A tíz évvel ezelőtt indult rendezvénysorozat a modern gospel műfaján keresztül új lendületet és színt hozott a magyar egyházi és zenei életbe. A felekezetközi események ez elmúlt évtizedben több mint 100.000 főt mozgattak meg az egész Kárpát-medencét érintve. Az idei rendezvényen a jubileumhoz méltó programmal készül.
A délutánt a Baptista fúvósok kürtzengésével kezdjük, és utána nem hiányozhatnak Pintér Béla és Csemetéi, akiket egy színvonalas magyar blokk követ Csiszér László, Gyárfás István, Lakatos Béla, Prazsák László és Pintér Béla vezetésével.
Néhány dal erejéig színpadra lép Karácsony János (LGT), Sasvári Sándor, Bolyki Balázs, Johnny K. Palmer, és az Eucharist együttes (Gável testvérek).


Először látogat hazánkba Ron Kenoly, aki talán a ma ismert legnagyobb hatású gospel előadóművész.


1992 óta, amikor megjelent a Lift Him Up című albuma, a modern gospelt kedvelők milliói nőttek fel zenéjén keresztül. Zenei küldetésének célja, hogy olyan légkört teremtsen, melyben Isten szeretete megnyilvánulhat.
A koncerten közreműködnek Ron Kenoly fiai is, a The Kenoly Brothers és a Joy Gospel Music (HU).
A tartalmas napot az ausztrál Planetshakers zárja majd, akik a fiatalos, lendületes rock stílust képviselik a mai modern gospel zene területén.
Délután a lelki feltöltődés része lehet a közös imádság, és hallhatunk majd hitről szóló személyes megtapasztalásokat is.
Sok-sok színes programmal várjuk a gyermekeket is!
A Csemeték koncertje után a gyermekszínpadon találkozhatunk Levente Péterrel, a további vidám hangulatról pedig a Sisa Show gondoskodik. Lesznek még kézműves foglalkozások, sportvetélkedők, arcfestés, ugrálóvár, élő csocsó, megannyi vidám program a Palánta Gyermekmisszió vezetésével.
A Misszió Expo lehetőséget ad az érdeklődőknek arra, hogy megismerjék a nálunk dolgozó missziós szervezetek munkáját.

........................................................................................

DÖRÖGDI FESZTIVÁL 2009 - a Ghymes, a Szőke és a Jazzisták

2009 július 31. és augusztus 9. között Taliándörögd Önkormányzata megrendezi a Dörögdi Fesztivált, mely egy új hagyomány kezdete, programjainkkal több, mint 20 helyszínen várjuk a hozzánk látogató kedves vendégeinket. A 10 napos ingyenesen látogatható fesztivál egyik célja, hogy a délelőttök, délutánok olyan játékok, párbeszédek, szakmai előadások helyszínei legyenek, amelyek a családot, az esélyegyenlőséget mint témát zászlajára tűzve az elmélyülést vagy kitárulkozást, személyes hangulatú párbeszédet és az emberi kapcsolatokat, hagyományokat helyezik előtérbe. A másik cél a késő délutánok, esték, éjszakák, a koncertek, vidámság, szórakozás, klasszikus és megszokott helyszíneinken.

> Foto és videó a media oldalon...

A fesztivál Gospel programjai


07. 31. péntek 18.30,
Amnesztia, Klastrom nagyszínpad (beállás kezdete színpad 18.00, lepakolás vége 20.00)

08. 02. vasárnap 11.30, Napraforgók, Klastrom nagyszínpad (beállás kezdete színpad 11.00, lepakolás vége 13.00)
08. 02. vasárnap 12.00, Szövetség, Klastrom nagyszínpad (beállás kezdete színpad 11.00, lepakolás vége 13.00)

08. 04. kedd 17.00, Konnekt, Ősök Háza színpad (beállás kezdete színpad 16.30, lepakolás vége 18.00)

08. 07. péntek 16.00, Lighthouse Music, Ősök Háza színpad (beállás kezdete színpad 15.00, lepakolás vége 17.00)
08. 07. péntek 19.00, Lakatos Projekt Special, Klastrom nagyszínpad (beállás várható??? kezdete színpad 18.30-19.00, lepakolás vége 20.00)

08. 08. szombat 19.00, Lighthouse Music, Klastrom nagyszínpad (beállás kezdete színpad 19.00, lepakolás vége 20.00)

08. 09. vasárnap 17.30, ChickenFly, Klastrom nagyszínpad (beállás kezdete színpad 17.00, lepakolás vége 18.30 )
08. 09. vasárnap 19.00, Gyárfás István és a BPA Gospel Team, Klastrom nagyszínpad (beállás kezdete színpad 18.30, lepakolás vége 20.00)

2009 - a Ghymes, a Szőke és a Jazzisták

2009 július 31. és augusztus 9. között Taliándörögd Önkormányzata megrendezi a Dörögdi Fesztivált, mely egy új hagyomány kezdete, programjainkkal több, mint 20 helyszínen várjuk a hozzánk látogató kedves vendégeinket. A 10 napos ingyenesen látogatható fesztivál egyik célja, hogy a délelőttök, délutánok olyan játékok, párbeszédek, szakmai előadások helyszínei legyenek, amelyek a családot, az esélyegyenlőséget mint témát zászlajára tűzve az elmélyülést vagy kitárulkozást, személyes hangulatú párbeszédet és az emberi kapcsolatokat, hagyományokat helyezik előtérbe. A másik cél a késő délutánok, esték, éjszakák, a koncertek, vidámság, szórakozás, klasszikus és megszokott helyszíneinken.

Ízelítő programokból, fesztiválhelyszínekből


- A Klastrom Színpad (XIII. századi gótikus műemlék) idén Jazz fesztiválként is működik, hiszen a magyar jazz élet elitje is képviselteti magát, élükön többek között Babos Gyulával, Zsoldos Bélával, Kőszegi Imrével, Harcsa Veronikával, Bori Viktorral, Berki Tamással, Balázs Elemérrel - vagyis a Magyar Jazz Szövetség és a Magyar Jazzművészek Társasága prominenseivel esténként napi két előadással. Az első szombaton ad koncertet a Ghymes, újra összeáll a CSÉB 80, vendégünk lesz a Bárdos Deák Ágnes és Másik János nevével fémjelzett Bardo, de napközben sem maradnak program nélkül a látogatók, hiszen számos zenekari, népzenei, tánc és egyéb program is látható lesz a Klastrom színpadon. Péntek délután (augusztus 7.) pedig Ökumené, azaz Evangélikus, Katolikus, Református és Zsidó közös szertartás lesz ezen a helyszínen.

- A Francia Udvar 24 órás programhelyszínünk a Tilos Rádió és a Civil Rádió műsorkészítőivel, közönségtalálkozókkal, élő adásokkal, pubbal, DJ bemutatókkal - újra itt lesz a Técsői banda. Földi sugárzású adás is lesz ideiglenes frekvencián a Szabad Rádiók Magyarországi Szervezetével együttműködésben.

- Az Ősök és Esélyek Háza a Szociális és Munkaügyi Minisztérium és az Estiskola közös programhelyszíne. A TÓ-VA kft segítségével és közreműködésével lesz minden nap kenyér- és sütemény sütés, népi konyha. A nagyszínpadon nemzetközi előadók, író-olvasó találkozók, koncertek lesznek, a ház nagytermében pedig Balla Demeter Kossuth-díjas fotográfus kiállítása látogatató, ahol délutánonként neves fotósok munkáival, előadásaival találkozhatnak vendégeink. Japán sátrunkban teaszertartással, harcművészeti bemutatókkal, indián sátrunkban kanadai Kri indián dobszertartással, filmbemutatókkal várjuk vendégeinket - a nagyszínpadunkon természetesen nem maradhatnak el a tradicionális Szőke András-féle osztályfőnöki órák és tárlatvezetések sem.

- A Katolikus templomban az istentisztelet után filmvetítés, rádiószínház, élő könyvtár valamint kiállítás várja a betérőket. A templomkertben a LOGO Mobil drogprevenciós beszélgetései lesznek, valamint egy speciális ügyességi és akadálypálya az esélyegyenlőség jegyében. A Református templomban Dinnyés József előadásait hallgathatjuk. Az Evangélikus templom pedig filmvetítéseknek, kiállításoknak ad helyt.

- Srámli Kert: bemutatkozik Almásháza, valamint a NFTC - NATO Flying Training in Canada - Repülőpilóták bemutatóival találkozhatunk.

- A Lőke Kúrián Sümeg és Tapolca mutatkozik be, de ezen a helyszínen kerül idén megrendezésre a Ghymes együttes fesztiválja is. Fellép többek között Dolák-Saly Róbert és Hobo is, de lesz itt várjáték és reggeli torna is.

- A Klastrom Kocsmában Szomjas György filmrendező összes játékfilmjét levetíti Szőke András, a filmvetítések után nemcsak a rendező, hanem a híres alkotások más alkotótársai is jelen lesznek. Olyan filmeket is láthatunk itt, mint a Kopaszkutya, Rosszemberek, Roncsfilm, Csókkal és körömmel (amelyben Szőke Tina Turner nőimitátora). Emellett A Nap utcaiak és a többiek címmel a rendező filmplakát kiállítása is látható. A kerthelységben a Godot Dumaszínház fellépői - Szőke, Badár, Litkai, Bödőcs - valamint rock zenekarok szórakoztatják a közönséget. Kugliversenyt is rendez a Klastrom Kocsma naponta kettőtöl ötig, aminek fődíja egy személyautó - nevezni a Klastrom kocsmában lehet. Éjjelente pedig élő retro-sztriptíz műsor lesz Szőke vezetésével.

- A Völgy Kocsma feltörekvő fiatal zenekaroknak és és kortárs segítő csoportok előadásainak ad helyt.

- A Kocsor Házban bemutatkozik Alsópáhok és Cserszegtomaj, filmekkel, zenével, főzéssel, helytörténeti és népművészeti előadásokkal, kézműves foglalkozásokkal, valamint parasztolimpiával.

- Közösségi ház: színházi előadások, drámajátékok, indiai táncház, valamint filmvetítés.

- A Zöld Zugolyban természetvédelmi és környezetismereti programok lesznek, labirintussal, játékokkal, a Budafoki Általános Iskola kiállításával.

- A Sarolt udvarban jóga, indiai zene, előadások és fotókiállítások várják a vendégeket, valamint fellép Dresch Mihály is.

- Az Óvodakertben a gyermekeknek szervezünk programokat, játszóházat kézművesekkel, zsonglőrökkel, valamint gyermekmegőrzővel.

- A Sportpályán tűzoltó- és rendőr bemutatók lesznek ügyességi versenyekkel, a Lőtéren pedig Egészség katlan található, vérnyomásméréssel, vércukorméréssel, de itt 4 Guinness Rekordot is tervezünk a fesztivál ideje alatt.

A falu határában őrzött parkoló várja az érkezőket, a főutcán pedig vásáros sétálóutca fogadja a látogatókat, a sátorral érkezők a Napfény Kempingben találhatnak szállást. Szeretettel várunk tehát mindenkit, fiatalokat, családokat, nyugdíjasokat és mindazokat, akik szeretnének tíz napon át tartalmasan kikapcsolódni nálunk.

 

Részletes Gospel program

Amnesztia

Az Amnesztia zenekar a 90-es évek végén létrejött pop-rock zenekar. Első sikereiket tehetségkutató fesztiválokon érték el. 2003-ban a „Balatonboglári - Tehetségkutató” egyik fődíját vihették haza, 2004-ben egy Ajkán rendezett fesztivál győztesei lettek, szólógitárosuk pedig a hangszeres kategória legjobbja.
Hosszabb szárnybontogatás, kísérletezés után egy stabil csapat és néhány olyan dal született, amelyek már érdemesek voltak arra, hogy elhagyják a próbatermet. 2007. december 2-án megjelent első CD-n található 4 dal és egy videoklip a Rádió címet viseli.
2008. február 22 és 24 között egy kisebb turnéra indultak az angol Superhero együttes társaságában, az új lemezt népszerűsítendő. Országszerte számos klubban adtak koncertet. A zenekar dinamikus fejlődésének eredménye lett a hamarosan megjelent új kislemez, Félelem nélkül címmel, ami újabb szakmai elismerést is hozott a csapatnak.
A lemezbemutató koncertet 2009. júniusában tartották meg az épülő metró4, Népszínház utcai megállójában. Ahogy ezt megelőzően is, ezt a koncertet is telt házas közönség előtt adták.
www.amnesztia.com

 

Napraforgók


A Napraforgók gyermekcsapat 2008-ban alakult, a Szövetség zenekar újabb mérföldköveként.

Az múlt nyáron készítették első gyermeklemezüket, melyet a kritikusok is örömmel fogadtak. Azóta folyamatosan koncerteznek az ország számos rendezvényén. A Csupa napsugár című albumukon 17 ismert dalt dolgoztak fel, öltöztettek modern köntösbe.
www.napraforgok.ubre.hu

 

Szövetség


Bár kezdetben, 2003-ban, csak kisebb fellépéseket vállaltak, mára már rutinos koncertezőkké váltak, és rendszeresen telt ház előtt játszanak. Elengedhetetlen számukra a személyes közösség, Isten és az ember között. Ezt a szoros kapcsolatot szerették volna kifejezni névválasztásukkal is, felhasználva bibliai jelképét, a szivárványt. Számaik különféle zenei stílust képviselnek a népiestől a klezmeren át egészen a rockos megszólalásig - a saját daloktól a feldolgozásokig.
Honlap: www.szovetseg.ubre.hu

 

Konnekt

Már a kezdetekkor, 2004 óta, egyedi hangzást kerestek, amibe belefér a rock, az elektronika, indiai, közel-keleti, népzenei hatások és még sok minden más. Koncertjeiken szeretnék egy utazásra vinni a résztvevőket, hogy a zenén keresztül kirajzolódhasson egy valódi kapcsolat lehetősége. 2007-ben Csak Neked címmel jelent meg lemezük, amin feldolgozások mellett 5 saját dal is helyet kapott. Felléptek már a Szigeten, Budapesten a volt- Horizont moziban, a Pázmány Egyetemen, és a 2007-es Városmisszió programjain is.

 

Lighthouse Music

A zenekarnak idén kétszer is lehetősége lesz fellépni. Először pénteken egy klubkoncert, majd másnap egy nagyszínpadi produkciót fog látni a közönség. A zenekar már visszatérő vendég a fesztiválon a múlt évi koncertet megnézhetitek itt:

Az Estiskola.hu felvételei


A Lighthouse Music zenéje sajátos stílusú világzene. Énekközpontú, dallamos zene, melyben a magyar, az ír-kelta és a keleti népzene elemei a pop, a progresszív rock és a jazz stíluselemeivel olvadnak harmonikus egységbe. Műsorukban saját szerzemények, magyar és ír-kelta népzenei feldolgozások hallhatók – jórészt akusztikus hangszerelésben.
 A produkció színpadi megjelenésében is látványos, többségében akusztikus hangzású, amely többféle világzenei irányzatot egyesít. Énekközpontúsága, egzotikus hangszereinek köszönhető különleges megszólalása, virtuóz szólistái és tagjainak megkapó egyénisége folytán méltán sikeres országszerte minden színpadon. Gyakori vendégszólista Grencsó István, a nemzetközileg elismert jazz-szaxofonos, aki egy 3000 éves örmény nádfúvós hangszeren, dudukon is játszik legújabb lemezükön (First Light 2009.). Ütőhangszeresei több mint 30 féle különleges ütő és ritmushangszert szólaltatnak meg a koncerteken.
A Lighthouse 2004-ben alakult, ez alatt 2 nagylemezt és számos koncertet adott a legnagyobb (Margitszigeti Szabadtéri Színpad) színpadoktól kezdve a legkisebb klubokig és kápolnákig (Nagybacónak-hegyi kápolna). Rendszeres fellépői fesztiváloknak, civil és egyházi rendezvényeknek, médiáknak.   " Zene, amelynek lelke van "
www.lighthouse.hu 

 

Lakatos Projekt 


Az est vendégei Rontó Attila gitárművész és Rontó Kitty énekes.

A gospel, a funky és a hazai roma hangzásvilág képviselője az LBP. Szellemi és zenei gyökerei a gospelből erednek, de a lüktető funky és a roma zenei hagyományok sajátos ízt kölcsönöznek zenéjüknek. 2004-ben készült el Lakatos Béla első korongja, amely nagyrészt saját dalait tartalmazza. 2008-ban megjelent a második albumuk is. Tavaly Budapesten, a világhírű Salvador (USA) előzenekaraként léptek fel, valamint a budapesti Soul & Gospel fesztivál nagyszínpadán is adtak koncertet. 2009 májusában Európa egyik legnagyobb fesztiválján a Lumen Gospel Festival-on egyetlen magyar meghívottként, több ezres tömeg előtt arattak nagy sikert.
Mi a varázsa az LBP zenéjének? Itt van ugye a jó kis funky, a latinos érzet és a roma virtuozitás, érzés, zenei világ. Önmagában már ez is nyerő lehetne, de ott van még valami szellemi plusz. Ez a bizonyos a legfontosabb. Sőt hiszik, mindenki számára az. Megunhatatlanul. Mert minden művészet céltalan és értéktelen, ha nem mutat túl a matérián. Kell, hogy felemelje a szellemet és az érzelmeket. A zene azonnal hat, megmozgat, elevenít, elsírja a fájdalmat, halkan vagy hangosan, mindegy hat és kész.
Rontó Attila- gitárművész. Zenész dinasztia leszármazottja. Már gyermekként 7 éves korától kezdve, édesapjától és nagyapjától sajátította el a gitározás művészetét. 15 évesen jazz konzervatóriumba járt. Később virtuóz spanyol, latin zenére váltott át, majd ROBY LAKATOS világhírű zenekarának lett a szólógitárosa. Gitárjátékának tempója, dinamikája olyan rendkívüli varázst ad, amely a világviszonylatban is egyedülálló. Egyszerre klasszikus, virtuóz, latinos és vérpezsdítő jazzmuzsikus. A klezmer zenét „csudaszámba menően” szólaltatja meg. Ausztráliától Amerikán (a New York-i Carnegie Hall-ban is fellépett) keresztül Japánig óriási sikerrel mutatkozott be.
Rontó Kitty, énekes Kitty génjeiben hordozza a zenét. Édesapjával, aki elismert muzsikus, rendszeresen lépnek fel együtt. A mélyen vallásos lány nem csak Istenben, de a zene erejében is hisz.
www.lakatosprojekt.uw.hu

 

ChickenFly

Dalaikat az élet írtja és hol komolyan, hol komolytalanul adják elő azokat Blues-Rock-Funky stílusban.
A 13 zenész 2004 szeptemberében alapította a ChickenFly névre keresztelt zenekart. 2006 decemberében kiadták első albumukat a „Felráz”címmel, melyet nagy várakozás előzött meg. Több szakmai és közönségfórumon is komoly elismeréssel fogadták. Szóltak már dalaink a Kossuth, a Másik, a Golgota, a Civil és az Eleven Rádióban is. 2009-ben kiadták 2. nagylemezüket "Repülnék" címmel, melyet Magyarország egyik legnagyobb lemezkiadója a MusicDome terjeszt.
http://www.chickenfly.hu/

 

Gyárfás István és a BPA Gospel Team


Egy igazi gospel csapat, a jazzgitáros Gyárfás István vezetésével.

A BPA Gospel Team egy 10-12 tagú kórusból (BPA Gospel Singers) és a kísérő zenekarból (BPA Band) áll. Az együttes tagjai közül sokan játszanak más formációkban, énekelnek kórusban, de most, ebben a csapatban Isten szeretete hozta össze őket. Közülünk többen konzervatóriumban vagy a Zeneakadémián végeztek, és vannak, akik jelenleg is előadó-művészettel, illetve zenetanítással foglalkoznak.
Repertoárunkon egyaránt szerepelnek tradicionális spirituálék, mai kortárs, modern gospel dalok (amerikai, angol, ausztrál vagy épp magyar szerzőktől, valamint saját szerzemények.


Gyárfás István gitárművész-zeneszerző a nyolcvanas évek vége óta a hazai jazzélet jellegzetes alakja – játéka mintegy harminc lemezfelvételen hallható. Az elmúlt csaknem két évtizedben olyan hazai kiválóságokkal játszott együtt, mint Török Ádám, Berki Tamás, Csík Gusztáv, Kovács Gyula, Kőszegi Imre, Pege Aladár, Tomsits Rudolf és Tommy Víg. Néhány név azon külföldi hírességek közül, akikkel az utóbbi időben fellépett:Herbie Mann, Scott Hamilton, Benny Green, Ted Rosenthal, Ed Thigpen, Jimmy Woode, Joe Murányi, Agostino di Giorgio, Eldad Tarmu, Carol Cass és Sidney Ellis. Az Európai jazzfesztiválok rendszeres vendége, nemrég Kenyában és Indonéziában turnézott . A kilencvenes évek közepén alapította meg saját trióját, melynek jelenlegi felállásában Czakó Péter nagybőgőzik, Cseh Balázs dobol. Már-már állandó vendégük a tradicionális jazz legendás alakja, Deseő Csaba hegedűművész.

http://www.bpa.hu/index.php?option=

com_content&task=view&id=1516&Itemid=41

   
© 2009 Gospel Café Produkció Minden jog fenntartva! | Tel.: 06 209 432 405 | .kapcsolat. | .contact.
 

Vaya con dios

2008.02.25.18.00

Tracklist

1. Yolanda Adams: Victory

2. Ron Kenoly: The Lights of Life

3. Joe Williams: Feel the spirit

4. Juan Luis Guerra: La trevesia

5. Lighthouse Music: Thanksgiving Song, Hálaének

6.Israel Houghton (Israel and New Breed): Lord You Are Good

7. MAryMary: Get Up