Tisztán Soul?

Gospel Café
Minden csütörtökön 18.00

>>> élő rádióadás <<<

  .home.
.radio.
.játék.
.contact.
blog.
.archiv.

Elérhetőségeink:

gospel@postafiok.hu

Közvetlen telefonszámunk:

06 209 432 405

 

Társoldalak:

gospel.hu

 

Az oldal folyamatos fejlesztésén tevékenykedünk, kérünk látogasd rendszeresen, az újabb információkért!

 

.radio.archiv.

Under construction! Na ezen még dolgozunk!

Újra Soul!

Mit is értünk „gospel” alatt?

A Gospel, mint zenei gyűjtőfogalom magában foglal különféle stílusokat, a spirituálétól kezdve a jazzig és az etno zenétől a funkyn át a rockig! Egy szüntelenül megújuló zenei műfaj, közösségi zene.
Hatása pont ebben látható, a zenészek nem csak színpadon vannak, hanem testüket, lelküket és szellemüket is átadják a hallgatóságnak és bevonják őket a közösségbe, ez örömzene. Ettől más! Ettől jó!
Indulása elválaszthatatlan a fekete kultúrától, az afro-amerikai népzene egyik legmarkánsabb irányzata, hatása kimutatható a XX. századi zene szinte minden irányzatában. (pl.: Rock’n Roll, Beat, Funky, Soul, R&B, XX. századi kortárs zene, stb.)

..........................................

Fotó: Csapó Krisztián

Gospel Café - ma este!

Folyton bővül, alakul és fejlődik Budapest legnépszerűbb élő gospel műsora, a Gospel Café, s ezentúl már heti rendszerességgel jelentkezik. Ez azt is jelenti, hogy a havi műsoridő megduplázódása miatt új műsorvezető társakkal is kell bővíteni a csapatot, így 'SenorKG' (Kelemen Gábor) és 'BiZz' (Bíró Zsolt) mellé csatlakozik két másik tapasztalt rádiós, 'James' (Szőczy János) és 'KriZ' (Csapó Krisztián), akik közül előbbi a Jelige magazin újságírója, utóbbi a Rádió C-n vezetett évekig élő gospel műsort. 

Nem titok, hogy a reményeink szerint ezen a helyen május végén elindululó gospel.hu portál szerkesztői csapatának magja is ez a négyes lesz, kiegészülve olyan nagyszerű emberekkel, mint Rencsényi Áron, a Vájtfül.hu szerkesztője, Csóka Péter a ChristianClub fejlesztője, Fehér Berci fotográfus és a Jelige magazin csapata, Joni, a ChrisTeens szerkesztője és még jónéhány elkötelezett barátunk. Ebből talán egyértelművé vált, hogy egy tartalmas, sokrétű, naprakész portált szeretnénk közösségi oldallal, aktuális hírekkel, programokkal, zenei kritikákkal, fórummal, rádió műsorral és még sok érdekességgel.

Ehhez kapcsolódik a szerdánként 18:00-kor kezdődő élő gospel zenei műsor, a Gospel Café melyet ma este a 'BiZz' és 'KriZ' páros vezet. A fő téma az előző cikkünkben már megpendített kérdés: 'hova mehet az, aki keresztény előadókat szeretne hallgatni'? Beszélgetünk klubokról és fesztiválokról, két eseményt részletesebben is megemlítve. Vendégünk lesz az Agaprés Klub egyik főszervezője és beszámolunk a múlt hét végén megrendezett Fringe Fesztiválról, ahol több keresztény banda is fellépett. Persze lesznek még aktuális hírek a gospel világából, hazai programajánló és várjuk SMS üzeneteiteket is a műsor alatt a 06 30 22 89 800-as számra. 
Az adást élőben hallgathatjátok ma este hattól online erre a linkre kattintva, de az éterben is az FM 98-as frekvencián. Autóban, a számítógép előtt vagy zsebrádióval a parkban... Ha esetleg valaki lecsúszik a műsorról és szeretné utólag meghallgatni, az is megteheti ide kattintva.

Első adásunk 2009. február 25. szerdán 18.00 órakkor a Civil rádióban, élőben jelentkezett.

2009. 02. 25.

Robbanás az éterben.

Az 1. adásunk, iItt hallható >>>

itt még kéthetes volt az adás, egy ideje minden héten jelentkezünk... még döcögtünk kissé, de korszaktörténeti jelentőségel bír ez a műsor. (legalábbis az unokáknak majd ezt fogjuk mesélni)

2009. 05. 05.

Ma egy kicsit kitekintünk annak apropóján, hogy a Gospel egy közösségi zenei műfaj.
Gyökerei a ritmusban (afrika, néger rabszolgák új helyzetek) és a közösségi zenélésben keresendők.

Az ez az adásunk, itt hallható >>>

más közösségi zenei műfajok

délamerika pl szamba
kubai changui
afrika beszélő dobok
karib reggae megmondós műfaj ez az egész világon megjelenik indiai, arab, zsidó, flamenco, cigányzene, stb.

.......................................

2009. 05. 05.

A magyar gospel (keresztény könnyűzene) fejlődése az elmúlt 20 évben

20 éve volt a rendszerváltás, és igazán ekkor kezdhetett szárba szökkenni a keresztény könnyűzene (vagy gospel) is Magyarországon. Nem volt ennek kultúrája, az elején kicsit nyögvenyelősen indult, de voltak elég jó próbálkozások '89 előtt is.
Győri János Sámuelék például elkezdtek egy keresztény könnyűzenei fesztivált Ősagárdon, ami kicsi volt, fakó, de mindenképp úttörő. Ebből lett később a gödöllői Jubál Fesztivál.

A rendszerváltás körüli években indult az amerikai Continental Singers magyar csoportja, ahol rengeteg későbbi meghatározó keresztény zenész, művész kapta meg az első 'löketet'. (Madarász István, Perei Timóteus, Almási Kornél, Pap Gergő...) 1990-ig a rendszer miatt nem hívhatták eredeti, angol nevén a csapatot, ezért Jubilate néven koncerteztek.

.............................................

2009. 04. 29.

Zene, film, filmzene
Beszélgetünk a Dove zenei díjátadóról,
telefonos interjúban filmes terveiről kérdezzük Szűcs Sándort, és vendégünk lesz a stúdióban Szalai Kati, aki Madarász István, Superdigital című kétpercesének zenéjét szerezte.
A film elnyerte az AXN televízió díját és azóta is folyamatosan műsoron van.

.............................................

2009. 04 .22.

Ma este a Pesach és a Húsvét után és a Holokauszt megemlékezések környékén a zsidó zene helyzetéről beszélgetünk vendégünkkel, Lengyel Péterrel.

MERT ÉN TUDOM, HONNAN JÖTTEM, S HOVÁ MEGYEK... MIÉRT HISZEK? Lengyel Péter nemcsak színész, koreográfus, táncos, aranyműves, hanem egy Messiás-hívő közösség lelkipásztora is.

Műsorvezetők:

„Anett” Durkó Anett

„BiZz” Bíró Zsolt

James

„senor KaGe” Kelemen Gábor

„KriZz” Csapó Krisztián

 

Vaya con dios

Megnéznéd? Elmennél? Meghallgatnád? Elolvasnád?

Gyere játsz velünk!

Az adásokban mindent megtudhatsz hogyan!

Csütörtökönként 18.00 pontosan várunk az éterben!

Mert Tisztán Soul!

 

 

© 2009 Gospel Café Produkció Minden jog fenntartva! | Tel.: 06 209 432 405 | .kapcsolat. | .contact.